Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

П'ятниця, 04 жовтня 2024 10:57

Судитимуть так званого «депутата» незаконно створеного органу влади «ради муніципального округу Кремінського муніципального округу першого скликання» у тимчасово окупованій Кремінній

Прокурорами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Кремінна Луганської області, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст. 111 КК України (колабораційна діяльність).

Під час досудового розслідування встановлено, що у вересні 2023 року фігурант умисно, добровільно був обраний депутатом до незаконного органу влади, створеному на тимчасово окупованій території, до так званої «ради муніципального округу Кремінського муніципального округу першого скликання», та з того часу виконує псевдо обов’язки, чим сприяє державі-агресору.

Фігуранту загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 17 times
Kremins'ka TG