Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Вівторок, 03 вересня 2024 15:07

Потурбуйтеся про своє здоров'я - оцініть ризик розвитку депресії за шкалою Бека

Депресія — це серйозний психічний розлад, який супроводжується сумним настроєм, втратою інтересу до життя та задоволення від звичних занять. Щоб визначити рівень стану пацієнта, психологи та психіатри використовують тест на депресію. Одним із таких діагностичних інструментів є шкала депресії Бека. Цей інструмент допомагає оцінити тяжкість розладу та наявність депресії у людини.

Що таке шкала депресії Бека і як її використовувати?

Шкала депресії Бека, також відома як BDI (Beck Depression Inventory), була розроблена Аароном Беком у 1961 році. Вона являє собою психологічний тест, що включає одне твердження в кожній групі тверджень. Мета тесту — оцінити тяжкість депресивного розладу у пацієнта та допомогти фахівцям у діагностиці та лікуванні цього стану.

Шкала депресії Бека – один з перших тестів, що відрізняються високою релевантністю та специфічністю, створених для використання у клінічній практиці з метою діагностики та оцінки рівня депресивних розладів. Незважаючи на дату розробки, шкала депресії Бека не застаріла і широко застосовується в психіатричній та психотерапевтичній практиці навіть сьогодні. Усього існує три варіанти цього опитувальника: BDI, BDI-1A, BDI-II. Окремо застосовується опитувальник депресії Бека для підлітків. Версія шкали депресії Бека поширена в адаптації М.В.Тарабріної.

Пропонуємо пройти тест на депресію прямо зараз за посиланням.

Read 46 times
Kremins'ka TG