Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Субота, 10 серпня 2024 15:17

У Кремінській громаді триває підготовка фахівців, які будуть підтримувати ветеранів російсько-української війни

Працівники Кремінської міської військової адміністрації та соціальні робітники КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «Добро» продовжують навчатися за програмою «Система підтримки та супроводу ветеранів у громадах із застосуванням кейс-менеджменту». 6-денні курси для фахівців, які надають послуги ветеранам та членам їх сімей, проходять в Києві та охоплюють важливі аспекти підтримки наших Захисників і Захисниць.

Учасники навчання отримують знання з психологічної допомоги ветеранам, визначення портрету, потреб і проблем ветерана, роботи з родинами, боротьби із залежностями, щодо освітніх можливостей та ветеранського підприємництва. Практичні заняття допомагають фахівцям закріпити ці навички. У кінці навчання всі отримують відповідні сертифікати.

«Ці курси є надзвичайно актуальними та важливими, адже ми всі розуміємо, що ветерани та ветеранки повертаються з війни зовсім іншими людьми, - зазначає заступниця голови Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон, - І щоб допомогти їм реінтегруватися на рівні громади, ми залучаємо наших фахівців до навчання і здобуття навичок психологічної підтримки ветеранів та правил комунікації з ними».

Курс впроваджено відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством соціальної політики України, громадською організацією «Простір можливостей» та в рамках реалізації проекту громадською організацією «Простір можливостей» «Готуємо країну до повернення Захисників і Захисниць», що підтримується Фондом «Партнерство задля стійкості України», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Read 53 times
Kremins'ka TG