Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Середа, 28 серпня 2024 11:17

Взаємодія з нашими захисниками і захисницями

Підтримати, вислухати і, головне, – спілкуватися так само, як з іншими людьми. Саме так коректно взаємодіяти з нашими захисниками і захисницями.

Без стигматизації та ізоляції, адже кожен по-своєму проживає травматичний досвід. Щоб долати поширені у нашому суспільстві міфи про ветеранів та ветеранок, кожному варто послуговуватися простими правилами безбар'єрної комунікації, які спеціалісти Центрів життєстійкості підготували в межах ініціативи «Безбар'єрність».

Для військовослужбовців і їхніх родин у Центрах життєстійкості є групи взаємопідтримки. Практика доводить, що включення до спільноти побратимів і посестер, які мають схожий досвід, допомагає у відновленні.

Окрім того, кожен відвідувач Центру може долучатися до навчальних програм турботи про власне ментальне здоров'я і укріплення відносин у сім'ї. А також консультуватися з фахівцями – індивідуально чи спільно з рідними.

Наразі, в Україні працюють 162 такі Центри у 22-х областях. 

Адреси просторів можна знайти на сайті.

Програма життєстійкості Міністерства соціальної політики є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" Першої леді Олена Зеленська.

Read 33 times
Kremins'ka TG