Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Середа, 24 липня 2024 10:57

Щодо компенсації роботодавцям, які працевлаштовують осіб з інвалідністю I або II групи, які є застрахованими особами, та облаштовують для них робоче місце

Роботодавці, які працевлаштовують осіб з інвалідністю I або II групи, які є застрахованими особами, та облаштовують для них робоче місце, можуть отримати компенсацію вартості такого облаштування відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893:

Роботодавцю компенсуються фактичні витрати за облаштування робочого місця. Йдеться про придбання спеціалізованих меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів і брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення); транспортерів для піднімання сходами з електроприводом; підйомних платформ для робочих місць. Також компенсація передбачена на закупівлю брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, допоміжних засобів для позиціонування курсору й тактильних комп’ютерних дисплеїв; допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити тощо.

Компенсація надається в розмірі до 106,5 тис. грн. за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи, до 71 тис. грн. – з інвалідністю ІІ групи.

Роботодавець має облаштувати робоче місце для фахівця з інвалідністю  та протягом 90 днів із моменту працевлаштування подати заяву про відшкодування вартості витрат до центру зайнятості або через портал Дія.

До заяви роботодавець додає:

  • – засвідчену ним копію наказу (розпорядження) про прийняття на роботу особи з інвалідністю (або примірник трудового договору), а в разі їх відсутності відомості про трудову діяльність цієї особи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;
  • – засвідчену ним копію документа, що підтверджує придбання роботодавцем допоміжного засобу (допоміжних засобів) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (договір, рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо).

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів.

Read 49 times
Kremins'ka TG