Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

П'ятниця, 19 липня 2024 17:17

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення (19.07.2024)

Заклади освіти з ТОТ не можна закривати!

Це питання зачіпалося сьогодні на засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації.

Нещодавно на Кремінщині закінчився черговий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. Про його підсумки на засіданні розповів начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради Олександр Кузьменко. Поряд з вагомими успіхами та досягненнями, якими може похвалитися Кремінська громада в освітній галузі, сьогодні над нами висить суттєва проблема. Мова йде про загрозу закриття релокованих кремінських шкіл, яка виникає у зв’язку зі змінами щодо дистанційного навчання школярів, запропонованими у Міністерстві освіти і науки. «Відповідно до цих змін, діти-ВПО мають відвідувати школи за місцем нового проживання, що призведе до закриття наших ліцеїв, скорочення штату вчителів і втрати доступу до української освіти дітьми з ТОТ і тими учнями, які знаходяться за кордоном, - пояснив Олександр Кузьменко, - Звичайно, фізичний формат навчання – це прекрасно, це живе спілкування і розвиток, але не зараз, не тоді, коли триває війна і всі ми, особливо переселенці, перебуваємо у підвішеному стані. Нам, як ніколи, треба триматися одне одного, гуртуватися, гуртувати наших дітей і врешті зробити все, щоб зберегти освіту Кремінщини та життя наших ліцеїв!».

Члени координаційного центру підтримали цю думку, а заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон закликала всіх зайняти активну життєву позицію і всюди, в тому числі й у соцмережах, наголошувати на тому, що заклади освіти з тимчасово окупованих територій не можна закривати!

Також Олександр Кузьменко розповів, що навчальний рік 2023-2024 був успішним, розпочався вчасно і завершився врученням документів про освіту. У вересні минулого року розпочали навчання 1662 учні громади (це 82 класи у п’яти ліцеях), завершували навчання 1619 учнів, з них 113 учнів 11-х класів. 10-ті класи мають 210 випускників. Успіхи наших школярів і педагогів - не перерахувати в одному пості! Олександр Володимирович озвучив прізвища школярів, які закінчили навчання з відзнакою.

Отже, «золоті» медалі мають:

  • Наталія Дем'яненко, Кремінський ліцей №1;
  • Саміра Реут, ліцей №1;
  • Діана Жаравіна, ліцей №2;
  • Софія Мочук, ліцей №2;
  • Анна Чернишова, ліцей №2;
  • Марія Чорнобай, ліцей №4;
  • Дмитро Бутко, ліцей №5;
  • Марія Руднєва, ліцей №5;
  • Софія Руднєва, ліцей №5.

«Срібні» медалісти:

  • Анастасія Говорова, ліцей №2;
  • Вікторія Бєлогруд, ліцей №4.

Свідоцтва з відзнакою отримали дев’ятикласники:

  • Микола Аладін, ліцей №2;
  • Вероніка Герасименко, ліцей №2;
  • Ліна Калиниченко, ліцей №2;
  • Марія Гнелицька, ліцей №5;
  • Гліб Євдокімов, ліцей №5;
  • Віолетта Іванова, ліцей №5;
  • Єгор Короткий, ліцей №5;
  • Іван Кравченко, ліцей №5;
  • Вероніка Кудря, ліцей №5.

Ми завершили ще один рік, який подарував нашим учням нові знання, а всім нам – новий досвід. Працюємо далі!


Оздоровча кампанія триває

На засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації одним із важливих питань порядку денного був стан проведення оздоровчої кампанії у І півріччі 2024 року. Начальниця відділу соціального захисту населення Ірина Гнелицька доповіла, що розпорядженням начальника Кремінської МВА була затверджена «Програма оздоровлення та відпочинку дітей Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік». Відповідно до цієї програми:

  • 116 дітей нашої громади вже відпочили у ЛОК «Дружба» с. Долина Івано-Франківської області.
  • 50 дітей днями поїдуть на оздоровлення у дитячий центр «Gala Camp», що знаходиться в Кам’янець-Подільському.
  • 34 дитини з 14 по 31 серпня вирушать на наступну зміну до ЛОК «Дружба».

Крім того:

П'ять наших дітей відпочили в таборі для ВПО «Наша оселя» с. Шубків Рівненської області. А ще двоє - у таборі «Лімниця», що на Івано-Франківщині. Одна дитина загиблого Захисника України та двоє дітей учасників бойових дій оздоровилися у МДЦ «Артек» (Закарпаття). На кінець серпня в «Артеці» планується оздоровлення та відпочинок ще однієї дитини полеглого Героя.

Дві дитини побували у ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Косів» в червні 2024 року.

У період з 1 по 14 червня 2024 року при координаційних центрах підтримки ВПО з Луганської області, якими опікується Кремінська громада, працювали дитячі відпочинкові табори: у місті Рівне – літній табір «Кремінна», у Дніпрі – «Сяйво Кремінної», в Києві - табір «Сонечко». Всього ці табори відвідали 49 дітей.

Загалом, на сьогодні оздоровленням та відпочинком охоплено 186 дітей Кремінської громади.

Для отримання інформації телефонуйте за номером: 066-071-35-48, Якубчук (Богомолова) Наталя Ярославівна.


Про реалізацію молодіжних ініціатив

Цій темі було присвячене останнє питання порядку денного засідання координаційного центру підтримки цивільного населення. Доповів головний спеціаліст відділу інвестиційної політики Кремінської МВА Іван Потапов.

Він розповів, що наприкінці травня поточного року представники Кремінської громади пройшли відбір до участі у проєкті «Лідери - лідерам. Молодь Луганщини - Україні», який зібрав на серію тренінгів 20 представників та представниць молоді з Кремінської та Попаснянської громад Луганщини, а також приймаючих громад зі всієї України!
22-24 червня у місті Івано-Франківськ відбувся Форум, який є першим етапом проєкту, де у молоді була можливість опанувати навички з командотворення, ораторського мистецтва та ненасильницького спілкування, адвокаційної діяльності та основ волонтерства, лідерства та молодіжної політики в громадах.

Наступним етапом проєкту буде реалізація мікро-ініціатив в приймаючих громадах командами учасників проєкту, де молодь має на практиці використати отримані знання.

На сьогодні молодь Кремінської громади готує 4 мікро-ініціативи:

  1. Футбольний матч команди Кремінської та Рівненської громад;
  2. Спільний, з представниками Рівненської громади, розпис екосумок (шоперів) на тему Луганщини та Кремінщини;
  3. Плетіння маскувальних сіток;
  4. Створення ляльок-мотанок та вишиванки Кремінщини.

Партнерами проєкту стали Попаснянська та Кремінська військові адміністрації, Сєвєродонецька районна державна адміністрація, управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації, Луганська обласна молодіжна рада.

Ініціативу «Лідери - лідерам. Молодь Луганщини – Україні» впроваджує ГО «Центр стійкого місцевого розвитку «Синергія» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

У кінці засідання Наталя Макогон запропонувала перелік тем, які будуть розглядатися на наступній зустрічі.

Read 54 times
Kremins'ka TG