Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Четвер, 13 червня 2024 16:47

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення (13.06.2024)

Засідання координаційного центру підтримки цивільного населення: про роботу консультативно-дорадчих органів при Кремінській адміністрації.

Сьогодні, 13 червня, за участю заступниці начальника Кремінської МВА Наталі Макогон відбулося засідання координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації.

Першим питанням онлайн зустрічі була робота консультативно-дорадчих органів адміністрації за 2023 рік – І квартал 2024 року, з якого доповіла начальниця відділу економіки, торгівлі та регуляторної політики Юліана Борщук.

Отже, при Кремінській МВА створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. На засіданнях Ради ВПО розглядаються проєкти місцевих програм, проблемні питання внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх вирішення.

Так, у 2023 році проведено 3 засідання Ради, на яких розглянули загальні питання, обговорили проєкти Програми соціально-економічного та культурного розвитку, Програми розвитку волонтерства Кремінської громади на 2024 - 2027 роки, затвердили План діяльності Ради на 2024 рік. У першому кварталі цього року проведено 1 засідання Ради, де обговорили питання виплат для ВПО на проживання, надання послуг центру зайнятості щодо працевлаштування та перенавчання, і затвердили План діяльності Ради на наступний квартал.

Працює координаційний центр підтримки цивільного населення. У минулому році проведено одне засідання, на якому говорили про річні результати роботи координаційних центрів підтримки ВПО з Луганської області та перспективи їх розвитку. Зачіпали теми розбудови партнерства між організаціями громадського суспільства, як складову допомоги ВПО, та ветеранську політику.

У І кварталі цього року проведено 3 засідання Координаційного центру, на них обговорили:

  • актуалізацію даних щодо діючого законодавства про пошкоджене та знищене нерухоме майно;
  • реалізацію програми соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів їх сімей та родин загиблих на 2024 рік;
  • інформацію щодо підготовки і проведення оздоровчої кампанії у 2024 році;
  • про діючі програми, гранти, проєкти та можливості;
  • тему проходження ідентифікації пенсіонерів-переселенців;
  • питання запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі;
  • виконання Програми надання матеріальної допомоги і соціальної підтримки талановитої, обдарованої молоді та спортсменів громади;
  • можливість приватизації паїв, які залишилися на ТОТ;
  • надання медичних послуг ВПО громади;
  • підтримку ветеранів, членів їх сімей;
  • забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб тощо.
  • Робоча група з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської територіальної громади у 2023 рік провела 5 засідань, було реалізовано дві міні-ініціативи за напрямком безпеки та соціальної згуртованості. У І кварталі цього року проведено одне засідання, на якому:
  • затверджено план роботи РГ на 2024 рік;
  • розглянуто питання щодо надання правової допомоги;
  • заслухано інформацію про моніторинг та формування переліку потреб та надання послуг для ВПО громади;
  • щодо залучення молоді в поточні проєкти розвитку та звіт про роботу Громадських організацій за 2023 рік. Також у травні Робоча група провела захід «Влада і громада. Підтримка ініціативних груп та груп самодопомоги Кремінської громади» в гуманітарному хабі міста Дніпро.

У 2023 році було розширено склад Кремінської Молодіжної ради, а члени ради почали проводити та брати участь у молодіжних активностях. Молодь взяла участь в підготовці та проведенні Всесвітнього дня прибирання, члени Ради залучались до реалізації онлайн-проєкту «Впливові» та інших форумів, конференцій, тренінгів. Голові Молодіжної ради було присуджено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України за 2022 рік.

Молодіжна рада в І кварталі 2024 року провела 4 засідання, а також:

  • оновила склад і затвердила Положення та Регламент роботи;
  • створила та затвердила офіційні сторінки в соцмережах;
  • затвердила план роботи на І півріччя 2024 року і власний логотип;
  • обговорила актуальні канали молодіжних можливостей;
  • провела обласне опитування «Теми неформальної освіти для молоді»;
  • делегувала представника до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад»;
  • подала пропозицію до Кремінської МВА щодо запуску програми стажування для молоді;
  • долучилася до Форуму впливової молоді у Львові (онлайн-проєкт «Впливові») тощо.

Координаційна рада з питань оздоровлення та відпочинку дітей та учнів громади у 2023 році провела 2 засідання, на яких було відібрано 110 дітей для оздоровлення в таборі «Смерічка». У 2024 році проведено 2 засідання, де затвердили список у 126 дітей для оздоровлення в ЛОК «Дружба», 2 дітей у таборі «Лімниця» та попередні списки на оздоровлення в таборі «Гала кемп» у Кам'янець-Подільському.

Комісія з питань надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади. За 2023 рік касові видатки за Програмою надання матеріальної допомоги населенню громади склали 3 243,0 тис.грн.:

  • надання грошової допомоги ветеранам війни та членам їх сімей - 140 осіб;
  • надання матеріальної допомоги жителям громади на лікування - 57 осіб.
  • Станом на 01.06.2024 р.касові видатки за Програмою склали 1 257,0 тис.грн.:
  • надання грошової допомоги ветеранам війни та членам їх сімей - 46 осіб;
  • надання матеріальної допомоги жителям громади на лікування - 37 осіб.

Наглядова рада КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» провела 1 засідання у 2023 році, на якому було вирішено відкрити консультативно-діагностичну поліклініку КНП «Кремінська БЛ КМР» у м. Рівне та заключити договори з Національною службою здоров'я України на 2024 рік.


Засідання координаційного центру підтримки цивільного населення: про матеріальну підтримку, ментальне здоров’я громадян та оздоровлення дітей громади.

Наступним питанням засідання координаційного центру підтримки цивільного населення був стан проведення оздоровчої кампанії у 2024 році.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Олександр Кузьменко розповів, що громадою регулярно направляються листи до меценатів та благодійників, які могли б прийняти наших дітей-ВПО влітку як в Україні, так і за кордоном. Управлінням ОКМС проведено роботу щодо тендерних торгів стосовно закупівлі путівок до літніх оздоровчих таборів. Маємо укладені договори з табором «Дружба» Івано-Франківської області на 150 путівок, та з табором «Gala camp» (Кам'янець-Подільський) - на 50 путівок. Окрім цього, діти мають змогу оздоровитися за рахунок приймаючої сторони, і наші хлопці та дівчата вже відпочили на Рівненщині та Івано-Франківщині. Також на засіданні координаційної ради з питань оздоровлення та відпочинку дітей та учнів громади затверджено список у 126 учнів на поїздку до табору «Дружба», заїзд відбудеться з 16 червня по 2 липня, далі плануватиметься поїздка в «Gala camp» і ще одна зміна в «Дружбі». Робота триває.

Олександр Кузьменко також доповів з питання виконання Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Уже другий рік поспіль у закладах освіти громади комплексно для дітей, батьків та вчителів проводяться різноманітні заходи - психологічні воркшопи, години психологічної культури, тренінги зі збереження та зміцнення психологічного здоров'я, практикуми, вебінари, квести, консультації тощо.

Його доповідь доповнили генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Андрійчук та директор КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «Добро» Анатолій Кременчуцький. Анатолій Михайлович розповів про роботу в цьому напрямку, проведену на хабах. Працівники установи постійно беруть участь у навчальних заходах, лекції та бесіди проводяться з відвідувачами хабів, постійно оновлюються та розміщуються різноманітні актуальні просвітницькі матеріали на інформаційних стендах в гумхабах та у групах ВПО. Володимир Васильович додав, що всі лікарі і медсестри первинної ланки пройшли навчання з цієї теми та отримали відповідні сертифікати. Медики проводять бесіди з відвідувачами хабів під час прийомів, які там проводять, акцентуючи увагу на ментальному здоров'ї людей.

І з останнього питання виступила начальниця відділу соціального захисту населення Ірина Гнелицька. Воно стосувалося виконання програми надання грошової допомоги ветеранам, членам їх сімей та мешканцям громади. На сьогодні, відповідно до «Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік», грошова підтримка надається:

  • сім’ям загиблих військовослужбовців; військовослужбовцям, які на сьогодні беруть безпосередню участь у бойових діях;
  • працівникам ДСНС та працівникам поліції, які брали участь у бойових діях в 2023 році;
  • сім’ям військовослужбовців на народження дитини;
  • особам у зв’язку з пораненням; мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом (які з 1 січня 2024 року призвані на військову службу);
  • на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, членам їх сімей та сім’ям загиблих військовослужбовців;
  • військовослужбовцям щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

А також допомога надається:

  • жителям Кремінської громади, які потребують довготривалого та дороговартісного лікування;
  • хворим на онкологічні або орфанні захворювання;
  • хто переніс операцію або потребує операційного втручання, протезування, реабілітації.

Станом на 13.06.2024 року було виділено матеріальну допомогу 101 особі на загальну суму 1 614 000 гривень.

З усіх питань засідання були ухвалені відповідні рішення.

Read 46 times
Kremins'ka TG