Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Середа, 31 січня 2024 16:27

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення (30.01.2024)

Механізм підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, напрацьовується.

Це одне з питань, які обговорили вчора, 30 січня 2024 року, на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації.

Як зазначила виконуюча обов’язки начальника відділу адміністративних послуг Кремінського ЦНАПу Наталя Царицанська, на сьогодні мешканцями Кремінської громади подано 1309 інформаційних повідомлень про руйнування житла, з яких 1291 вже оброблене. Складнощі полягають в тому, що у багатьох людей майно, яке реєструвалося до 01.01.2013 року, не внесено у ДРРП (Державний реєстр речових прав на нерухоме майно), що в подальшому може загальмувати процес отримання компенсації за пошкоджене та знищене майно. А КП «Кремінське бюро технічної інвентаризації» через окупацію Кремінської громади не здійснює діяльність на підконтрольній Україні території і архівні справи стосовно майна та земельних ділянок мешканців громади залишилися у Кремінній. Проте питання підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, активно обговорюється на різних експертних дискусійних майданчиках, за участю представників профільних міністерств, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, представників міжнародних та національних правозахисних організацій.

«Справді, це достатньо масова проблема і у багатьох людей інформації про право власності на житло в Реєстрі речових прав на нерухоме майно немає. На сьогодні наше завдання, як місцевого органу влади, віднайти той чіткий алгоритм у процедурі підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, в адміністративному та судовому порядку», - підсумувала заступниця начальника Кремінської МВА Наталя Макогон. Відповідне доручення було надане членам Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській МВА.


Для жителів Кремінської громади діє програма матеріальної підтримки населення.

Її виконання також розглянули на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації. Як доповіла начальниця відділу соціального захисту населення Ірина Гнелицька, в межах дії Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік у січні нового року грошові виплати з бюджету вже отримали 11 осіб на загальну суму 215 000 гривень.

Загалом, Програма передбачає реалізацію державної політики у сфері соціальної підтримки:

  • сімей загиблих військовослужбовців та учасників бойових дій;
  • військовослужбовців і учасників бойових дій у зв'язку з пораненням;
  • військовослужбовців на лікування та реабілітацію;
  • сімей військовослужбовців у зв’язку із народженням дитини;
  • військовослужбовців, які на сьогодні проходять військову службу (до Дня захисників України);
  • працівників національної поліції та працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які у 2023 році брали безпосередню участь у бойових діях (до Дня захисників України).

Також надається допомога на лікування та реабілітацію мешканцям Кремінської громади:

  • за наявності хронічних захворювань;
  • при онкологічних захворюваннях;
  • при орфанних захворюваннях;
  • людям, які перенесли операцію або потребують оперативного втручання;
  • при потребі у протезуванні;
  • при потребі у реабілітації.

«Ми постійно вдосконалюємо цю програму, враховуючи потреби і запити кремінян, - зазначила заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон, - Так, у минулому році були додані нові категорії осіб, які мають право отримати матеріальну допомогу. Також збільшено розмір допомоги в разі загострення хвороби, потреби в оперативному втручанні, дороговартісному лікуванні та реабілітації. Ще комісія вирішила, що людина має право подати повторну заяву на отримання коштів у зв'язку із захворюванням, якщо хвороба знову повернулася і вимагає лікування. Крім того, у 2024 році ми подовжили виплати до Дня ЗСУ тим військовослужбовцям, які не встигли з особистих причин подати документи на допомогу в 2023 році».

До слова, у Кремінській МВА максимально спростили процедуру подання документів на отримання матеріальної допомоги. Людині не потрібно кудись їхати чи надсилати документи поштою – достатньо зателефонувати до ЦНАПу за номером 095-820-71-24, написати заяву за наданим зразком і зробити фото документів у гарній якості (їх перелік також надається).


Про підготовку до оздоровчого сезону-2024.

Третім (і останнім) питанням порядку денного засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації було обговорення заходів проведення оздоровчої кампанії у 2024 році.

За інформацією завідувача сектору культури, молоді та спорту Управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської МВА Марини Семиволос, розпорядженням начальника Кремінської МВА від 20 грудня 2023 року затверджено Програму оздоровлення та відпочинку дітей та учнів Кремінської міської територіальної громади. Програма спрямована на створення сприятливих умов для організації та проведення дитячого відпочинку і оздоровлення, надання оздоровчих послуг дітям, учням закладів освіти, які потребують особливої уваги та підтримки. Відповідно до Програми, планується оздоровити 150 дітей нашої громади на загальну суму 3 млн.гривень (кошти місцевого бюджету). Наразі готуються відповідні документи для оздоровчої кампанії до закладів у Івано-Франківській області, а саме: спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» (с. Микуличин) та лікувально-оздоровчого комплексу «Дружба» (с. Долина).

Попередній збір інформації щодо визначення потреб та кількості дітей, бажаючих відвідати літні табори, ведеться як у закладах освіти Кремінської громади, так і в соцмережах за допомогою гугл-форми. Наразі зусилля військової адміністрації спрямовані на те, щоб влітку мали змогу оздоровитися не тільки учні Кремінських ліцеїв, а й школярі, які відвідують навчальні заклади у приймаючих громадах. Відповідні листи готуються до органів влади, де проживають наші ВПО, до благодійних організацій та фондів тощо.

Read 162 times
Kremins'ka TG