Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Середа, 04 вересня 2024 15:07

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення (03.09.2024)

Засідання координаційного центру підтримки цивільного населення: ключові рішення.

Учора, 3 вересня, в режимі онлайн відбулося засідання координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації. Основна увага була приділена темі оздоровлення дітей, матеріальної допомоги кремінянам та стимулюванню обдарованої молоді.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Олександр Кузьменко повідомив, що влітку 2024 року в таборах оздоровилися 248 дітей з Кремінської громади. Так, 127 юних кремінян відпочили в таборі «Дружба» Івано-Франківської області, а ще 42 дитини - в таборі «Гала Кемп», що у Кам'янець-Подільському. Додатково 49 дітей брали участь у відпочинкових програмах при гуманітарних хабах Дніпра, Києва та Рівного. Особливу увагу було приділено пільговим категоріям, зокрема дітям військовослужбовців та учасників бойових дій (з яких 31 дитина отримала оздоровлення, включаючи трьох дітей загиблих захисників). Також на засіданні зазначалося, що наразі у наших дітей ще є можливість оздоровитися у МДЦ «Артек» на Закарпатті.

Координаційний центр затвердив рішення щодо матеріальної підтримки родин, які не в змозі самостійно оплатити проїзд дітей до таборів. На даний момент вже зібрано пакети документів на 14 дітей для отримання відповідної допомоги.

Учасники засідання відзначили важливість підтримки обдарованої молоді Кремінщини. Наприклад, у місцевій програмі передбачено фінансову допомогу за досягнення на різних рівнях змагань – від 3 до 50 тисяч гривень. Крім того, громада фінансово підтримує медалістів та учнів, які здали НМТ на 200 балів.

Заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон запропонувала збільшити розмір виплати випускникам 9-х і 11-х класів Кремінських ліцеїв. Члени координаційного центру також підтримали пропозицію передбачити кошти (один раз на рік) для придбання павербанків учням наших ліцеїв, щоб забезпечити їхню підготовку до навчання в умовах можливих перебоїв з електропостачанням.

Начальниця відділу соціального захисту населення Ірина Гнелицька доповіла щодо матеріальної підтримки мешканців громади. Станом на 1 вересня 2024 року, в рамках відповідної програми було виплачено 2 675 700 грн. 153 особам. Основна допомога надавалася: військовослужбовцям та їхнім сім'ям – 81 особа отримала 1 480 000 грн.; пораненим – 11 осіб, 330 000 грн.; на лікування та реабілітацію військових – 5 осіб, 160 000 грн.; сім'ям загиблих військових – 7 сімей, 330 000 грн.; іншим категоріям (ДСНС, поліція, мобілізовані) – 28 осіб, 390 000 грн.; мешканцям громади на лікування та реабілітацію – 71 особа, 1 175 700 грн.
Наталя Макогон озвучила пропозицію додати у програму пункт про допомогу на поховання мешканців громади. А також збільшити розмір виплат військовослужбовцям, які вдруге звертаються за допомогою у зв’язку із пораненням. Крім того, розпочато прийом документів на отримання допомоги військовими, працівниками ДСНС та Національної поліції з Кремінської громади, які брали безпосередню участь у бойових діях у 2024 році.

Read 119 times
Kremins'ka TG